Skoterleder

 

Sen har vi den så kallade samhällsomvandlingen i malmberget och byggnationer som påverkar visa delar av skoterlederna Det har inte varit problemfritt med vissa delar av skoterlederna. Vi kommer att få köra på den gamla leden från OKq8 malmberget mot mellanvägen och koskuskulle en längre tid till 2017 pga alla förseningar m.m som har tillslöt.

Så tänk nu er för när ni kör mellan OKq8 malmberget Trädgårdsvägen mot mellanvägen att det har varit mycket maskiner i farten så det kan finans sten och gropar m.m utanför leden och den är i stort behov av ett underhåll.
Sen har det varit röjning och andra uppdrag efter Skoterlederna från Abbortjärnsleden mot skogshottelet och mot E-45 för att förbättra ledernas synlighet.
   Abbortjärnsleden

Sen har vi varit och röjt sly efter leden. Samtidigt har vi dokumenterat ledens beskaffenhet under barmarksperioden. Då har vi set varför den är så svår att underhålla 900m av leden det är så mycket storstenar som ställer till det. Så det är under diskussion med Gve kommun om vad man ska göra med leden det fodrar stora insatser för att få till leden. 

Det är utfört en stor del av grävningen efter 

skoterleden 2014         

   

Senaste kommentarer

08.05 | 15:56

Till Skidåkare
Vi på FSF Nord har ingen möjlighet att bestämma var varje enskild skoteråkare ska åka, vi arbetar hårt med att hålla skoterlederna i bra skick f

...
08.05 | 13:35

Den 7 maj 2017 tog jag en motionsrunda på längdskidor längs en del av Kommunrundan i Gällivare. Blev förargad över skoterförare som i flera kilometer kört på och förstört spåret.
Hur tänker dessa vandaler egentligen, skoterleden finns ju på strax intill,

...
14.02 | 23:50

Bra Jobbat alla FSFare :) Fin Sida! Fina Bilder!

...
22.08 | 14:27

Bilderna och sidan är mycket bra

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS